KPSS 2026’ya yönelik online eğitimde başarılı olmak için doğru stratejiler. Tekrar Akademi ile adım adım başarıya ulaşın!
Millî Eğitim Bakanlığı’nın öğretmen adayları için oluşturduğu yeni sınav sistemi MEB-AGS (Akademi Giriş Sınavı), öğretmenlik mesleğine adım atmak isteyen herkesin ilgisini çekiyor. Bu yazıda hem MEB-AGS sistemi hakkında detaylı bilgiler vereceğiz hem de eğitim kurumumuzda bu sınava yönelik sunduğumuz online kurs hizmetlerinden bahsedeceğiz.
KPSS 2026 hazırlığınızı başarıyla yönetmek için zamanınızı doğru şekilde yönetin. Tekrar Akademi’nin önerileriyle sınav için hazır olun.
MEB-AGS ve KPSS'ye hazırlanırken zamanın ne kadar değerli olduğunu biliyoruz.
Duygularınızı Kontrol Etmenize Yönelik Bazı Öneriler Duygularınızı konuşarak, yazarak ya da resmederek ifade etmek kaygınızın azalmasına yardımcı olur. · ·
Online eğitimle KPSS 2026’ya nasıl verimli hazırlanılır? Tekrar Akademi’nin etkili çalışma yöntemlerini keşfedin!
KPSS’nin en önemli bölümlerinden biri olan Genel Kültür ve Genel Yetenek sınavları, adayların başarısında kritik bir rol oynar.
Nasıl Daha Verimli Ders Çalışabilirsiniz? · Verimli bir çalışma için öncelikle kendinizi güvende hissedebileceğiniz bir çalışma ortamı hatırlayabilirsiniz. Güvende hissettiğiniz bir çalışma ortamı odaklanmanızı kolaylaştırır. · Çalışma alanınızın havalandırılmış ve düzenlenmiş olması odaklanmanızı kolaylaştırır. · Dengeli ve düzenli beslenmek odak sürenizi ve çalışma verimliliğinizi olumlu yönde etkiler. · Duygularınızın farkında olmak kaygılarınızı da rahat bir şekilde kontrol etmenize olanak sağladığı için ders çalışma verimliliğinizi arttırır. KPSS Sürecinde Psikolojik Destek Neden Önemlidir? · Sınava hazırlık sürecinde oluşan problemlerden biri de kaygı yönetimidir. Kaygı doğru düzeyde olmazsa öğrenci öğrendiğini aktaramaz ve istediği sonuca ulaşması zorlaşır. Psikolojik destek ile beraber öğrenci kaygı düzeyini kontrol etmeyi öğrenir, sınavda dikkatsizlikten doğan yanlışları en aza iner ve hedeflediği sonuca daha kolay ulaşır. · Sınava hazırlanırken kişiye özgü hedef belirlemek ve bireyin kendisini en iyi şekilde tanıması bu süreçte oluşabilecek motivasyon kayıplarını en aza indirebilir. Bireyin kendini tanıması ve hedeflerini belirleyebilmesi için Psikolojik destek önemli bir etkendir. · Sınava hazırlık sürecinde duygu dalgalanmaları çok sık görülmektedir. Bu süreçte bireylerin kendisini yargılamadan dinleyebilecek birine duyduğu ihtiyaç artmaktadır. Psikolojik destek bu ihtiyacı karşılayabilmektedir. KPSS hazırlık sürecinde birçok öğrenci nasıl öğrendiğini ve öğrenme stilini bilmemektedir. Psikolojik destek ile kişi öğrenme stilini saptayabilir ve kendisine en verimli programı saptayabilir.
Disiplinli bir online çalışma ile bu zorluğun üstesinden gelebilirsiniz! Detaylar için açıklamayı okuyunuz.
KPSS’ye hazırlık sürecinde başarıya ulaşmanın en etkili yollarından biri, geçmiş yıllarda sınavda sorulmuş çıkmış soruları çözmektir.