Program Adı:
Canlı Program
Program Başlangıç ve Bitiş Tarihleri:
Ekim 2025 – Mart 2026
Ders Günleri ve Saatleri:
Hafta içi her gün
19.00 – 22.00
Program İçeriği:
Toplamda 250 ders saati sürecek konu anlatımı ve 50 ders saati sürecek yıl sonu genel tekrar programı
Ders Saatleri
Türkçe – 32 Saat
Matematik – 80 Saat
Tarih – 80 Saat
Coğrafya 32 Saat
Vatandaşlık – 24 Saat
Genel Tekrar Programı – 50 Saat
TOPLAM DERS SAATİ - 300 Saat
Eğitmen Kadrosu:
Tarih: Suat AYDIN
Coğrafya: Erdal ÇAKIR
Matematik: Sonay Hoca
Vatandaşlık: Yeliz YÜZBAŞIOĞLU
Türkçe: Ferhat KAYACAN
Gönderilecek Kitaplar:
5 Adet Konu Anlatım ders notu ve 2026 KPSS Tüm Dersler GYGK Tamamı Çözümlü 3500 Soruluk Soru Bankası kitabı olmak üzere toplamda 6 kitap kargosu tarafımızdan karşılanmak üzere gönderilecektir.
Her ders sonrası anlatılan konu ile ilgili ders notu paylaşımı.
Her ders hocasına ait PDF ders notu.
Uygulanacak Deneme Sınavları:
5 adet deneme sınavına öğrenci yönetim sisteminiz üzerinden online şekilde katılabilir ve sınav sonucunuzu inceleyebilirsiniz.
Derslerin Tekrar İzlenmesi:
Canlı dersler işlendikten sonra ders videoları en geç ertesi gün öğrenci panelinizde bulunan tekrar izle bölümüne yüklenmiş olmaktadır. Bu kayıtlar sınav tarihine kadar sınırsız şekilde izlenebilir. Video kayıtlarda “hızlandırma seçeneği” bulunmaktadır.
Teknik Destek:
Canlı dersler esnasında teknik birimimiz derslerde oluşabilecek aksaklık için takip sağlamaktadır. Dersler başladıktan sonra tarafınıza iletilecek WhatsApp Teknik Destek Hattı üzerinden ilgili sorularınıza cevap ve yardım alabilirsiniz.
Ödeme Seçenekleri:
Ödemenizi banka kartı, kredi kartı ile tek çekim, kredi katına taksit, havale ve EFT seçenekleri ile gerçekleştirebilirsiniz. Taksit seçeneğini tercih ettiğiniz takdirde bankanızın öngördüğü vade farkı ödemenize yansıtılacaktır.
Aktivasyonun Sağlanması:
Kredi Kartı ile gerçekleştirilen ödemelerde ödeme onayı alındıktan sonra aktivasyonunuz otomatik olarak sağlanmış olur. Havale/EFT yoluyla gerçekleştirilen ödemelerde ise aktivasyonunuz 1 (bir) iş günü içerisinde sağlanmış olacaktır.
İptal ve İade Koşullar:
Ürünlerimiz, online ve kayıtlı hizmetleri içeren dijital içeriktir. Bu bakımdan, 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun’ a dayanarak hazırlanan Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliği’nin 15/ğ Maddesi uyarınca “elektronik ortamda anında ifa edilen hizmetler veya tüketiciye anında teslim edilen gayrimaddi mallara ilişkin sözleşmeler” kapsamında kalması sebebiyle ALICI’ nın cayma hakkı bulunmamaktadır. Ancak kurumumuz iyi niyet göstergesi olarak satın alma anından itibaren 15 gün süresince %10 kesinti uygulayarak iptal ve iade gerçekleştirmektedir. Bu süre aşıldıktan sonra mücbir sebebi (devlet görevine atanma, sağlık sorunu, vefat vb.) bulunan kullanıcılara resmî belge ibraz etmesi şartı ile toplam tutarın %10’u ve kullanım bedelleri kesintiye uğratılarak iade gerçekleştirilmektedir. Ayrıca iptal durumunda gönderilmiş olan kitapların ücretleri de kesintiye yansıyacaktır.
Detaylı bilgi almak için 0 530 439 6678 numaralı WhatsApp hattına yazabilirsiniz.
E-KPSS/2026
E-KPSS nedir?
“Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı ve Engellilerin Devlet Memurluğuna Alınmaları Hakkında Yönetmelik” ile buna bağlı olarak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Devlet Personel Başkanlığı ile Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) arasında yapılan “Protokol” hükümlerine göre ÖSYM tarafından hazırlanan, E-KPSS, başvuru, sınavın uygulanması ve sınav sonuçlarının değerlendirilmesi adımlarından oluşan sınav sistemidir.
Kamu kurum ve kuruluşlarında engelli personel alımları her yıl düzenli olarak yapılmaktadır. EKPSS sonucu atamalar kılavuz kapsamında yapılmaktadır.
EKPSS açılımı nedir?
E-KPSS'nin açılımı, Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı'dır. Bu sınav, engelli bireylerin kamu sektöründe çalışabilmeleri için düzenlenen ve ÖSYM tarafından yapılan bir sınavdır.
Önceki yıllarda Özürlü Memur Seçme Sınavı (ÖMSS) adıyla gerçekleştirilen bu sınav, 2014 yılında ÖSYM tarafından Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) olarak değiştirilmiştir.
Resmî Gazete'de yayımlanan düzenleme ile birlikte resmi yazışmalarda ve sınav isimlerinde "özürlü" ifadesi yerine "engelli" kelimesi kullanılmaya başlanmıştır. Bu değişiklikle birlikte engelli bireylerin kamu sektöründe istihdam edilmesine yönelik sınav EKPSS adı altında düzenlenmeye devam etmektedir.
Engelliler, kamu kurum ve kuruluşlarında hangi kadro ve ünvanlarda istihdam edilmektedir?
Engelliler, devlet memuru kadrolarında farklı hizmet sınıfları ve farklı ünvanlar ile istihdam edilmektedir. Bu ünvanlardan bazıları ambar memuru, avukat, bakteriyolog, bilgisayar işletmeni, çocuk gelişimcisi, dağıtıcı, diyetisyen, ebe, fizyoterapist, imam-hatip, istatistikçi, kimyager, laborant, memur, mimar, muhasebeci, mühendis, programcı, psikolog, sekreter, sosyal çalışmacı, hizmetli kadro ünvanlarıdır.
Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı (EKPSS) kaç yılda bir yapılmaktadır ve geçerlilik süresi ne kadardır?
E-KPSS, iki yılda bir yapılmakta ve EKPSS sonuçları yapılan değişiklikle 4 yıl süreyle geçerli olmaktadır. Ancak bu süre içinde yeni bir sınavın yapılamaması durumunda sınav sonuçları, bir sonraki sınava kadar geçerli olmaya devam edecektir.
Engelli memur alımında hangi eğitim düzeyinden başvuru yapılmaktadır?
EKPSS’ye; ortaöğretim kurumlarından, yükseköğretim ön lisans veya lisans programlarından mezun olan veya E-KPSS’nin geçerlik süresi içinde mezun olabilecek durumda olan engelli adaylar başvurabileceklerdir. Birden fazla öğrenim düzeyinden mezun olan adaylar, mezun oldukları en üst düzeyden E-KPSS’ye başvurmak zorundadır.
Kuraya ise ilkokul/ortaokul/ilköğretim/özel eğitim iş uygulama merkezi veya okulu mezunu veya bu okullardan yerleştirme işlemlerine son başvuru tarihi itibarıyla mezun olabilecek durumda olan engelli adaylar başvurabileceklerdir.
Engelli memur olarak atanabilmek için öngörülen bir yaş şartı var mıdır?
Engellilerin memur olabilmesi için 18 yaşını tamamlamış olmaları (veya bir meslek veya sanat okulunu bitirenlerin en az 15 yaşını doldurmuş olmaları ve Türk Medeni Kanunu’nun 12’nci maddesine göre kazairüşt kararı almaları) gerekmektedir.
Engelli memur olabilmek için aranılan üst yaş şartında ise 65 yaşını geçmemiş olmak gerekmektedir.
2026-EKPSS’ye son sınıf öğrencileri de girebilirler mi?
Mezun olabilecek son sınıf öğrencileri de 2026 E-KPSS’ye girebilirler.
Lisans mezunu aday ön lisans veya ortaöğretim düzeyinden de 2026 EKPSS’ye başvuru yapabilir mi?
Lisans düzeyinden mezun olan aday EKPSS’ye sadece lisans düzeyinden başvuru yapabilir. Lisans düzeyinden mezun olmasına rağmen ön lisans ya da ortaöğretim düzeyinden sınava giren ve sonrasında yerleşen adayların ataması yapılmamakta, ataması yapılan ve durumları sonradan tespit edilenlerin ise atamaları iptal edilmektedir.
2026- E KPSS’ye lisans öğrenimi tamamlayamadan alınan ön lisans diploması ile ön lisans düzeyinden başvuru yapılabilir mi?
Başvuru yapılabilir.
Lisans mezunu engelliler KPSS-A kadrolarına 2026 EKPSS ile başvurabilir mi?
Yerleştirme yapılırken adayın tercih ettiği kurum ve bu kurumlara ait kadrolar, tercih edilen kadro için aranılan nitelikler, puanı dikkate alınmakta, kadro için öngörülen nitelikleri taşımayanlar veya tercih ettiği kadroya daha yüksek puanı olanlar tercihte bulunması hâlinde adayın puanı yüksek dahi olsa yerleştirmesi yapılamamaktadır.
Adaylar isterse yerleştirme sonrası tüm kadrolara yerleştirilen adaylara ilişkin taban ve tavan puanları ÖSYM Başkanlığının internet sitesinde görebilirler.
Engelli memur alımları hangi sürelerde yapılmaktadır?
Engelli memur alımları engelli kontenjan açığı olduğu sürece daha önce yılda bir kez yapılırken yılda 2’ye çıkarılmıştır. Son düzenleme ile yılda 3 kez yapılacaktı fakat henüz yeni kılavuz ve takvim açıklanmadı.
2026 EKPSS/Kura sonucu bir kadroya yerleşen aday bir sonraki yerleştirmelere başvurabilir mi?
Herhangi bir kadroya yerleştirilen aday “aynı EKPSS puanı veya kura kaydı” ile takip eden bir sonraki yerleştirme için tercihte bulunamaz.
EKPSS veya kura sonucuna göre yapılan yerleştirmeler sonrasında boş kalan kadrolara ek yerleştirme yapılmakta mıdır?
Mevzuatta ek yerleştirme yapılacağına ilişkin hükûm bulunmamaktadır. Boş kalan kadrolara aynı yıl içerisinde ikinci bir defa ek yerleştirme yapılmamaktadır.
Engelli Devlet memurlarına ne gibi haklar sağlanmaktadır?
İstihdam bakımından, engelli olmayan diğer personel KPSS sonuçlarına göre, engelliler ise EKPSS veya kura ile Devlet memurluğuna alınmaktadır.
İlgili mevzuatında belirtilen şartları taşıması hâlinde engelli memurlara düşük gelir vergisi ödeme, idari izin kullanma, günlük çalışma sürelerinde esneklik sağlanma, erken emekli olma, gece nöbeti ve vardiyadan muaf tutulma gibi haklar sağlanmaktadır.
EKPSS yönetmeliğinde 2 Şubat 2018 tarihi itibariyle değişiklik yapıldı.
1- EKPSS sonuçlarının ve kura kayıtlarının geçerlilik süresi 2 yıldan 4 yıla çıkarıldı.
2- Her iki yılda bir EKPSS yapılmaya devam edilecek. Ancak aynı dönemde sadece bir E-KPSS sonucu geçerli olacak ve öğrenim durumu farklı ise sadece üst öğrenim sonucuna ait yılın EKPSS'si geçerli olacak.
2026 E-KPSS ne zaman yapılacak?
2026 Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (2026-EKPSS) ile ÖSYM’den resmî bir açıklama yapılmamıştır. Ancak 2026 E-KPSS’nin 24 Nisan 2026 tarihinde gerçekleştirilmesi beklenmektedir. Başvurular 27 Ocak-15 Şubat 2026 tarihleri arasında, geç başvuru işlemleri ise 5-6 Mart 2026 tarihlerinde yapılması öngörülmektedir.
2026’de EKPSS kaç defa yapılacak?
Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS), iki yılda bir düzenlenen bir sınavdır. Bu nedenle 2026 yılında E-KPSS'nin bir kez yapılması planlanmaktadır. Sınavın kesin tarihi ve başvuru süreçleriyle ilgili güncel ve resmî bilgiler için ÖSYM'nin resmi internet sitesini düzenli olarak takip etmeniz önemlidir.
2026 EKPSS sonuçları ne zaman açıklanacak?
2026 EKPSS sonuçlarının mayıs ayı içinde açıklanması beklenmektedir. Önceki yıllardaki sınav süreçleri dikkate alındığında sonuçların sınav tarihinden yaklaşık 3-4 hafta sonra duyurulduğu görülmektedir.
Bu nedenle 2026 E-KPSS sınav sonuçlarının tahmini olarak mayıs ayının son haftasında açıklanacağı öngörülmektedir. Kesin tarih, ÖSYM tarafından ilerleyen süreçte duyurulacaktır. Güncel bilgileri takip etmek için ÖSYM’nin resmî internet sitesini düzenli kontrol etmek önemlidir.
2026 EKPSS tercih dönemi ne zaman?
2026 E-KPSS tercih döneminin 2027 ocak ayı içerisinde başlaması beklenmektedir. Önceki yıllardaki tercih süreçleri incelendiğinde, EKPSS tercihleri genellikle sınavın yapılmasından 8-9 ay sonra gerçekleştirilmektedir.
2025 EKPSS tercihleri 16-27 Ocak 2025 tarihlerinde yapılmıştı. Buna benzer bir takvimle 2026 EKPSS tercih sürecinin ocak 2027'nin ikinci haftasında başlaması muhtemeldir. Kesin tarih, ÖSYM tarafından açıklanacaktır. Adayların güncel bilgileri takip etmesi önemlidir.
2026 EKPSS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?
2026 EKPSS tercih sonuçlarının 2027’nin şubat ayında açıklanması beklenmektedir.
Önceki yıllarda EKPSS tercih sonuçları, tercih sürecinin tamamlanmasının ardından yaklaşık 2-3 hafta içinde duyurulmuştur. 2025 EKPSS tercih sonuçları 12-13 Şubat 2025 tarihlerinde açıklanmıştı. Buna benzer bir süreç göz önüne alındığında, 2026 EKPSS tercih sonuçlarının da şubat 2027'nin ikinci haftasında açıklanması muhtemeldir.
2026-EKPSS Başvurusu Nasıl Yapılır?
2026 E-KPSS başvurusu şu şekilde yapılır:
2026 EKPSS başvurusu belirlenen tarihler arasında yapılmalı ve adayların ÖSYM duyurularını takip ederek herhangi bir gecikme yaşamamaları önemlidir.
2026 EKPSS’ye Kimler Girebilir?
2026 E-KPSS’ye şu kişiler girebilir:
EKPSS, engelli bireylerin kamu kurumlarında istihdam edilmesi için düzenlenen bir sınavdır. Sınava başvuracak adayların, eğitim durumlarına uygun şekilde başvuru yapmaları ve engel durumlarını belgelemeleri gerekmektedir.
EKPSS’ye En Fazla Kaç Defa Girilebilir?
E-KPSS’ye giriş sayısında herhangi bir sınırlama bulunmamaktadır. Adaylar, sınavın düzenlendiği her dönemde başvuru yaparak istedikleri kadar sınava girebilirler. Ancak EKPSS puanları 4 yıl süreyle geçerlidir ve adaylar her 4 yılda bir sınava girerek puanlarını güncelleyebilirler.
Öte yandan E-KPSS ile bir kadroya yerleştirilen adaylar, aynı puanla tekrar tercih yapamazlar. Yeni bir atama için tekrar sınava girerek güncel bir puan almaları gerekmektedir. Bu nedenle, kamuya atanmak isteyen adaylar, her EKPSS döneminde sınava katılarak şanslarını artırabilirler.
EKPSS Sınav Süresi Kaç Dakikadır?
E-KPSS sınav süresi 60 dakikadır. Adaylar, bu süre içinde genel yetenek ve genel kültür testlerinden oluşan 60 soruyu yanıtlamak zorundadır.
Sınav başladıktan sonra ilk 45 dakika içinde salonu terk etmek yasaktır ve sınavın son 15 dakikasında da adayların salonu terk etmelerine izin verilmez. Adayların süreyi etkili kullanabilmeleri için soruları dikkatlice okumaları ve zaman yönetimine özen göstermeleri önemlidir.
EKPSS Engelli Grupları için Sınav Süresi Kaç Dakikadır?
E-KPSS'de, adayların engel gruplarına göre sınav süreleri farklılık göstermektedir. Standart sınav süresi 60 dakika olup bazı engel gruplarına ek süreler tanınmaktadır. Aşağıda, engel gruplarına göre sınav süreleri ve ek süreler listelenmiştir:
Engel Grubu |
Ek Süre |
Toplam Süre |
||
|
Yok |
60 dk. |
||
Yaygın gelişimsel bozukluğu olanlar (otizm spektrum bozukluğu, Asperger, Rett sendromu, dezintegratif bozukluk vb.), özgül/özel öğrenme güçlüğü olanlar (dikkat eksikliği, hiperaktivite, disleksi vb.), dil ve konuşma bozukluğu olanlar |
20 dk. |
80 dk. |
||
Okuyucu veya okuyucu-işaretleyici yardımı alarak soru kitapçığını hiç okuyamayan Serebral Palsi (CP) hastaları |
40 dk. |
100 dk. |
||
Okuyucu veya okuyucu-işaretleyici yardımı alarak soru kitapçığını hiç okuyamayan görme engelliler |
40 dk. |
100 dk. |
||
Soruları kendi okuyabilen görme engelliler (sadece işaretleyici yardımı alanlar dahil) |
Yok |
60 dk. |
||
Soruları kendi okuyabilecek durumda olan, ancak Engelli Sağlık Kurulu Raporlarında görme sistemi, göz hastalıkları, görme bozukluğu vb. oranı %25 ve üzerinde olan az gören adaylar veya Çocuklar İçin Özel Gereksinim Raporu'nda (ÇÖZGER) özel gereksinim düzeyi "Özel gereksinimi vardır (ÖGV)" veya özel gereksinim kodu "1" ve üzeri olan adaylar |
30 dk. |
90 dk. |
||
İşitme engelli bireyler |
20 dk. |
80 dk. |
||
Okuyucu veya okuyucu-işaretleyici yardımı alarak soru kitapçığını hiç okuyamayan zihinsel engelliler |
40 dk. |
100 dk. |
||
Soruları kendisi okuyabilen zihinsel engelliler (sadece işaretleyici yardımı alanlar dahil) |
20 dk. |
80 dk. |
Bu süreler, adayların engel durumlarına göre adil bir sınav ortamı sağlamak amacıyla belirlenmiştir. Adayların, sınav başvurusu sırasında engel durumlarını doğru ve eksiksiz bir şekilde beyan etmeleri önemlidir. Güncel ve detaylı bilgiler için ÖSYM'nin resmî duyurularını ve sınav kılavuzlarını takip etmeniz önerilir.
E-KPSS puanı nasıl hesaplanır?
EKPSS puanı, adayların genel yetenek ve genel kültür testlerinden aldıkları ham puanlar, standart sapma ve ortalama değerleri dikkate alınarak hesaplanır. Puan hesaplamasında şu aşamalar uygulanır:
Adayların doğru cevap sayısından, yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak ham puanları hesaplanır.
· 4 yanlış, 1 doğruyu götürür.
· Ham puanlar, tüm adayların sonuçlarına göre standart puana dönüştürülür.
· Bu işlem, adayların başarı sırasını daha adil bir şekilde belirlemek için yapılır.
· Genel yetenek ve genel kültür testlerinin katkı oranı eşittir.
· Her iki testten elde edilen standart puanların ortalaması alınarak ağırlıklı puan oluşturulur.
· Adayların elde ettiği ağırlıklı puanlar, 100 ile 500 arasında değişen bir puan sistemine dönüştürülerek adayların EKPSS puanı belirlenir.
EKPSS puanı hesaplanırken her testin cevabı ayrı ayrı değerlendirilir. Sınav sonrasında iptal edilmesine karar verilen soru ya da sorular olursa bu sorular değerlendirme dışı bırakılır. Testlere verilen doğru ve yanlış cevapların sayısı belirlenir. Daha sonra doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılır. Böylelikle adayların ilgili testten almış olduğu ham puan belirlenir. İlgili testten en az bir cevabı bulunan adayların ham puanlarından testin ortalama ve standart sapması hesaplanır. Daha sonrasında ortalama ve standart sapma kullanılarak adaylar için ortalaması 50, standart sapması 10 olan standart puanlar hesaplanır.
Hesaplanan standart puanlar ağırlıklandırılır ve adayların ağırlıklı puanları hesaplanır. Ağırlıklı puanların en küçüğü 40, en büyüğü 100 olacak şekilde puanlara dönüştürülür. Bu şekilde adayların ortaöğretim düzeyi için EKPSSP1, ön lisans düzeyi için EKPSSP2, lisans düzeyi için EKPSSP3 puanları hesaplanır.
EKPSS baraj puanı kaçtır?
EKPSS’de belirlenmiş sabit bir baraj puanı bulunmamaktadır. Adayların atanabilmesi için almaları gereken puan, tercih ettikleri kadroların taban puanlarına ve kontenjanlara bağlı olarak değişir. Kamu kurumlarının engelli personel alımlarında 60 ve üzeri puan alan adaylar daha avantajlı bir konumda olurken bazı pozisyonlar için 70 ve üzeri puan almak gerekebilir.
Her atama döneminde, açılan kadrolara başvuran aday sayısı ve puan dağılımına bağlı olarak taban puanlar değişkenlik gösterebilir. Bu nedenle atanma şansını artırmak isteyen adayların mümkün olduğunca yüksek puan alarak sıralamada üst sıralarda yer almaları önemlidir.
EKPSS puan hesabı için kaç net gerekir?
E-KPSS puanının hesaplanabilmesi için adayların en az 1 net yapmaları gerekmektedir. Yani genel yetenek veya genel kültür testlerinden herhangi birinde en az 1 doğru cevaba sahip olmak sınav sonucunun geçerli sayılması için yeterlidir.
Ancak atanabilmek için sadece puan hesaplanması yeterli değildir. Kamu kurumlarında açılan kadrolara yerleşebilmek için en az 60 puan ve üzeri almak avantaj sağlar. Bu puana ulaşabilmek için adayların yaklaşık olarak 30-35 net yapmaları gerekmektedir.
EKPSS’de yanlış cevaplar net sayısını etkiler mi?
E-KPSS’de yanlış cevaplar doğruyu götürmektedir. Sınavda dört yanlış bir doğruyu götürür yani her dört yanlış cevap, bir doğru cevabın eksilmesine neden olur.
Puan hesaplamasında, adayların doğru sayısından yanlış sayısının dörtte biri çıkarılarak ham puan belirlenir. Bu nedenle adayların emin olmadıkları sorularda rastgele işaretleme yapmamaları, doğru cevap ihtimali yüksek olan seçenekler üzerinde dikkatlice düşünmeleri önemlidir.
2026 EKPSS’ye girerken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?
2026 E-KPSS’ye girerken dikkat edilmesi gerekenler şunlardır:
· Sınav giriş belgesi ve kimlik belgesi hazır bulundurulmalıdır. ÖSYM’nin internet sitesinden alınan sınav giriş belgesi ve geçerli bir kimlik kartı (T.C. kimlik kartı, nüfus cüzdanı veya pasaport) olmadan sınav salonuna giriş yapılamaz.
· Sınav saatinden önce sınav merkezinde olunmalıdır. Sınav saatinden önce belirtilen sürede sınav salonuna giriş yapılmalıdır. Geç kalan adaylar sınav salonuna alınmaz.
· Yanında yasaklı eşyalar bulundurulmamalıdır. Cep telefonu, akıllı saat, kulaklık, hesap makinesi, çanta gibi yasaklı eşyalar sınav binasına sokulamaz.
· Sınav kurallarına uyulmalıdır. Sınav salonunda görevlilerin talimatlarına uymak zorunludur. Kopya çekme veya sınav düzenini bozma gibi durumlar sınavın iptal edilmesine neden olabilir.
· Özel gereksinimi olan adaylar ek süre ve yardım talep edebilir. Engel durumuna göre ek süre ya da okuyucu-yardımcı talep eden adaylar bu haklarını sınav başvurusunda bildirmiş olmalıdır.
· Sınav süresi iyi yönetilmelidir. Sorular dikkatlice okunmalı, zaman kaybını önlemek için belirli bir strateji ile ilerlenmelidir.
· Yanlış cevapların doğruyu götürdüğü unutulmamalıdır. Dört yanlışın bir doğruyu götürdüğü EKPSS’de rastgele şık işaretlemek yerine emin olunan sorular çözülmelidir.
Sınava girmeden önce ÖSYM’nin belirlediği sınav kurallarını dikkatlice incelemek, sınav günü herhangi bir aksilik yaşamamak için önemlidir.
EKPSS ve KPSS arasındaki farklar nelerdir?
EKPSS ve KPSS arasındaki farklar şunlardır:
· EKPSS, engelli bireylerin kamu kurumlarında istihdam edilmesi için düzenlenirken KPSS tüm adaylara açık bir sınavdır.
· E-KPSS iki yılda bir yapılırken KPSS her yıl farklı kadrolar için düzenlenir.
· EKPSS, genel yetenek ve genel kültür testlerinden oluşurken KPSS’de bu testlerin yanı sıra eğitim bilimleri, alan bilgisi ve öğretmenlik sınavları gibi ek oturumlar bulunur.
· E-KPSS’de adayların engel durumlarına uygun olarak ek süre ve yardımcı hizmetler sunulabilirken KPSS’de böyle bir uygulama bulunmaz.
· EKPSS’de sınav sonuçları 4 yıl geçerli olurken KPSS sonuçlarının geçerlilik süresi 2 yıldır.
· E-KPSS’ye başvuran adayların en az %40 engelli raporuna sahip olmaları gerekirken KPSS’ye başvurmak için böyle bir şart yoktur.
· Yerleştirme sürecinde EKPSS adayları, engelli kontenjanları için tercih yaparken KPSS adayları genel memur alımları için başvuruda bulunur.
· E-KPSS’de bazı adaylar için kura yöntemiyle yerleştirme yapılabilir ancak KPSS’de tüm atamalar sınav puanına göre gerçekleştirilir.
#ekpss, #e-kpss, #ekpss puanı, #e-kpss puanı, #ekpss sonucu, #e-kpss sonucu, #ekpss ne zaman, #e-kpss ne zaman, #ekpss içeriği, #e-kpss içeriği,